Jos et näe viestiä, klikkaa tästä

Lokakuun uutiskirje

Tervetuloa mukaan toimintaamme niin uudet kuin vanhatkin jäsenet!

Keski-Suomen kauppakamarin jäsenistö on kasvanut jo noin 650 organisaatioon. Lämpimästi tervetuloa mukaan vaikuttavaan verkostoomme!

Uudet jäsenemme:

Tervetuloa myös Keski-Suomen kauppakamarin suljettuun jäsenryhmään Facebookissa! Keski-Suomen kauppakamarin jäsenyys koskettaa koko jäsenyrityksen henkilöstöä, ja kaikki henkilökunnan jäsenet voivat liittyä suljettuun ryhmään. Ryhmässä voi esimerkiksi jakaa bisnekseen liittyvää tietoa ja artikkeleita, oman yrityksen arkea, kysyä neuvoa ja hakea kumppanuuksia.


Kauppakamari Loungea kehitetään – maksullinen jäsenyys lakkautetaan

Tarkoitus on integroida kansainvälistymisen palvelut osaksi muuta Keski-Suomen kauppakamarin koulutus- ja verkostoitumistoimintaa. Koska haluamme kannustaa yrityksiä kasvuun ja kansainvälistymiseen, avaamme kansainvälistymisen palvelut kaikille kauppakamarin jäsenille.

Esimerkiksi KV-uutiskirje lähetätään jatkossa kaikille kansainvälistymisestä kiinnostuneille 11 kertaa vuodessa. Se sisältää mm. ajankohtaista kansainvälistymiseen liittyvää tietoa, artikkeleita, tapahtumia, kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia ja kontakteja. Kauppakamarilla on paljon kansainvälistymiseen liittyvää tietoa ja kontakteja, onhan kauppakamareita maailmanlaajuisesti 12 000.

Mikäli et vielä saa kv-uutiskirjettä, mutta haluaisit sen saada, kerro se: viivi.sakkara@kskauppakamari.fi.


Juniorikillan blogisarja jatkuu: Keski-Suomessa panostetaan matkailun vastuullisuuteen​​​​​​​

Jyväskylän seutu on valittu kuuden muun kohteen kanssa Visit Finlandin kehittämään Sustainable Finland konseptin pilottiohjelmaan. Näin ollen keskisuomalaiset matkailutoimijat pääsevät ensimmäisten joukossa edistämään konseptin puitteissa vastuullista matkailua ja ennen kaikkea oppimaan aiheesta lisää testaamalla ohjelmaa varten kehitettyjä työkaluja.


Tarvitseeko yrityksesi apua digitalisaation hyödyntämisessä?

Oletteko jo kartoittaneet tai oletteko osanneet jo hyödyntää digitalisaation tuomia mahdollisuuksia yrityksessäsi? Tai oletteko kenties aloittaneet, mutta lisäsparrauksesta olisi apua?

Digi Open -kilpailuun voivat hakea mukaan kaikki keskisuomalaiset yritykset ja ideat. Paras saa päivän mittaista maksutonta sparrausta kauppakamarin asiantuntijoilta. Sopivat asiantuntijat eli sparraajat valitaan yrityksen tarpeen mukaan. Lisäksi voittaja pääsee JAMK:n InnoFlashiin maksutta ja saa näkyvyyttä Keski-Suomen kauppakamarin kanavissa. Osallistuminen on täysin maksutonta.

Hakuaikaa on enää 31.10. saakka, joten täytä hakemus ja kerro, mihin sparrausta yrityksessäsi tarvitaan!


Kasvun hiipuminen jatkui toisella neljänneksellä, vientiteollisuuden liikevaihdot laskussa

Vuoden 2019 toisella neljänneksellä yritysten yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi Keski-Suomessa 0,3 prosenttia. Matkailussa kasvua oli 4,6 prosenttia, tukku- ja vähittäiskaupassa 3,8 prosenttia ja palveluissa 2,2 prosenttia. Keski-Suomen viennin lasku jatkui toisella vuosineljänneksellä. Tiedot ilmenevät tuoreimmasta Keski-Suomen Aikajanasta.

Lue lisää

Työllisyydessä ei suuria muutoksia – työllisyystavoitteen saavuttamisessa jo kiire

Työllisyys on 75 tuhannen työllisen päässä Antti Rinteen hallituksen asettamasta tavoitteesta. Luku käy ilmi Keskuskauppakamarin työllisyystavoitelaskurista, jossa seurataan hallituksen työllisyystavoitteen etenemistä. Työllisyysasteen kehitystä voi seurata osoitteessa www.tyollisyystavoite.fi.

Lue lisää


Koeaikapurku työsuhteessa

Työnantaja ja työntekijä voivat työsopimuslain mukaan sopia työnteon aloittamisesta alkavasta, enintään kuuden kuukauden pituisesta koeajasta. Osapuolet eivät kuitenkaan voi purkaa työsopimusta millä tahansa perusteella edes koeaikana - lue tarkemmat ohjeet Asianajotoimisto Halonen, Lakka & Tuomi Oy Jyväskylän asianajaja ja varatuomari Tero Lakan kirjoituksesta.


Hyödynnä jäsenpalvelut: Maksutonta neuvontaa talous-, vero- ja lakiasioissa

Kysymyksiisi vastaavat yritystoimintaan erikoistuneet keskisuomalaiset lakimiehet ja tilintarkastajat. Voit ottaa suoraan yhteyttä yhteistyökumppaneihimme tai lähettää kysymyksesi kauppakamariin: neuvonta@kskauppakamari.fi.

väli


Uusien kansainvälisen kaupan toimitusehtojen tuntemus on edellytys onnistuneelle kansainväliselle kaupankäynnille

Suomalaisyrityksillä on syksy aikaa paneutua uusiin toimitusehtoihin, jotka suositellaan otettavaksi osaksi yritysten kansainvälisiä kauppasopimuksia 1.1.2020 alkaen. Incoterms-toimitusehdot määrittelevät kansainvälisen kaupan toimituksissa myyjän ja ostajan välistä suhdetta.

xxx


Röyhkeitä tietojenkalastelijoita liikenteessä – älä lankea huijaukseen

Tietojenkalastelua on liikkeellä niin vapaa- että työajalla. Kun teknologiat on hyvin suojattu, rikolliset yrittävät päästä arvokkaaseen tietoon käsiksi ihmisten kautta. Lue blogista asiantuntijoiden vinkit, miten vältyt tietojenkalastelulta.


Palvelemme teitä järjestämällä seuraavat koulutukset ja tilaisuudet:

Mitä tilinpäätös kertoo - analysoi tilinpäätöksesi!

30.10.2019 klo 08:45 - 16:00, Toivolan vanha piha

Koulutuksessa opit analysoimaan ulkoisen laskentatoimen eli yrityksen ulkoisten sidosryhmien tarpeisiin tehtyjä tilinpäätöksiä. Ulkoisen laskentatoimen informaatiota voivat hyödyntää mm. yrityksen asiakkaat, yhteistyökumppanit ja kilpailijat. Ulkoisen laskentatoimen tietoja hyödynnetään myös yrityksen omassa toiminnassa eli siitä saadaan tärkeää informaatiota myös sisäisen laskentatoimen tueksi. Koulutuksessa paneudutaan lähtötietoihin, jotka ovat saatavissa virallisista ja julkisista tilinpäätöksistä.


Ennakkoperintä 2020

19.11.2019 klo 10:00 - 14:00, Toivolan vanha piha

Koulutus tarjoaa tiiviin paketin vuoden 2020 verotukseen vaikuttavista muutoksista. Koulutuksessa käydään läpi mm. veroperusteet 2020, ennakkoperintä 2020, sairausvakuuttamisen ajankohtaisia kysymyksiä, tulorekisterin ajankohtaiset asiat sekä viimeaikaiset ohjeet ja uutta oikeuskäytäntöä.


Veropäivä

03.12.2019 klo 9:00 - 16:00, Jyväskylän Paviljonki

Kauppakamareiden Veropäivä -kiertue saapuu Jyväskylään 3. joulukuuta. Tule päivittämään ajankohtaistietosi verotuksesta liittyen kirjanpitoon, tilinpäätökseen ja arvonlisäveroon. Verotuksessa on odotettavissa useita muutoksia, kun hallitusohjelman verokirjauksia ryhdytään toteuttamaan. Myös verojen ilmoittamiseen ennakoidaan muutoksia.


Muita koulutuksia ja maksuttomia tilaisuuksiamme:


Tule mukaan jäsenyritystemme maksuttomiin tilaisuuksiin

Ympäri Keski-Suomea järjestetään paljon erilaisia maksuttomia tapahtumia ja webinaareja, joita kokoamme nettisivuillemme. Ilmoita siis meille tapahtumasi! Tilaisuuden on oltava maksuton ja suunnattu yritysten ja organisaatioiden edustajille.

Mikäli haluat tapahtumasi sivullemme, ota yhteyttä Merja Honkaseen (merja.honkanen@kskauppakamari.fi tai puh. 050 439 3005).

Katso jäsenten maksuttomat tilaisuudet ja ilmoittaudu itseäsi kiinnostaviin tapahtumiin, lisää osaamistasi ja verkostoidu:

Ensi vuoden ilmoituspaikat myydään nyt!

Keski-Suomen kauppakamarin viestintäkanavat toimivat mainiona laajalevikkisenä ilmoituspaikkana yrityksille. Uutiskirjeemme ilmestyy 7 kertaa vuodessa ja Kauppakamari-lehti 4 kertaa vuodessa. Jos kaipaat näkyvyyttä yrityksellesi, ota yhteyttä: viivi.sakkara@kskauppakamari.fi tai puh. 050 439 6170.