Jos et näe viestiä, klikkaa tästä

Joulukuun uutiskirje

Joulun aukioloajat

Toimistomme on suljettu jouluviikon 52. Palvelemme ulkomaankaupan asiakirjoissa jälleen 30.12. Hyvää joulunaikaa kaikille!


Tervetuloa mukaan toimintaamme niin uudet kuin vanhatkin jäsenet!

Keski-Suomen kauppakamarin jäsenistö on kasvanut jo yli 650 organisaatioon. Lämpimästi tervetuloa mukaan vaikuttavaan verkostoomme!

Uudet jäsenemme:

Tervetuloa myös Keski-Suomen kauppakamarin suljettuun jäsenryhmään Facebookissa! Keski-Suomen kauppakamarin jäsenyys koskettaa koko jäsenyrityksen henkilöstöä, ja kaikki henkilökunnan jäsenet voivat liittyä suljettuun ryhmään. Ryhmässä voi esimerkiksi jakaa bisnekseen liittyvää tietoa ja artikkeleita, oman yrityksen arkea, kysyä neuvoa ja hakea kumppanuuksia.


Pysy ajantasalla ja seuraa meitä somessa!

Facebook Twitter LinkedIn Instagram YoutubeLahjoitimme joulukorttirahat Joulupuukeräykseen

Perinteisesti olemme lahjoittaneet joulukorttirahat hyväntekeväisyyteen, ja tänä vuonna osallistuimme Joulupuukeräykseen. Hyvää joulumieltä kaikille!


Tervetuloa glögille ja piparille!

Aika: 20.12.2019 klo 8.30-10.00

Paikka: Keski-Suomen kauppakamarin toimisto, Innova 2, 1. krs, Lutakonaukio 7

Tervetuloa nauttimaan joulun tunnelmasta, glögistä ja pipareista sekä verkostoitumaan Keski-Suomen kauppakamarin toimistolle! Aloita aamusi mukavasti ja tapaa tuttuja ja uusia kasvoja.


Kasvua ja menestystä onnistuneella hallitustyöskentelyllä

Kauppakamarin Hyväksytty Hallituksen Jäsen HHJ-kurssin on käynyt Keski-Suomessa 623 henkilöä, koko Suomessa huimat 10 000! HHJ-kurssi antaa valmiudet onnistuneeseen hallitustyöskentelyyn. Viime kurssille osallistunut Laajiksen toimitusjohtaja ja osakas Lasse Niivuori suosittelee HHJ-kurssia kaikille, erityisesti myös pienyritysten omistajille.

”Sain kurssilta konkreettisia työkaluja johtamisjärjestelmään sekä uusia ideoita, joita lähdin heti viemään käytäntöön. Suosittelen kurssia kaikille, jotka haluavat saada työkaluja hallitustyöskentelyyn”, Lasse Niivuori sanoo.

-

Katso video, jossa Pietari Sorri kertoo kokemuksiaan ja miksi HHJ-kurssille kannattaa osallistua!

Hyväksytty Hallituksen Jäsen -HHJ-kurssi starttaa tammikuussa!

Varmista paikkasi hallitusosaajien joukossa ja varaa paikkasi huippusuositulle HHJ-kurssille 20.1.-17.2.2020! Mukaan mahtuu vain 24 ensimmäisenä ilmoittautunutta.


Antti Määttä on seuraava Keski-Suomen kauppakamarin puheenjohtaja

Keski-Suomen kauppakamarin syyskokous vahvisti 22.11.2019 hallituksen kokoonpanon vuodelle 2020. Keski-Suomen kauppakamarin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja, kauppaneuvos Antti Määttä. Varapuheenjohtajiksi valittiin Elonen Oy Leipomon toimitusjohtaja Jari Elonen, Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi ja Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Muut hallituksen jäsenet:

Pasi Sorri, OP Keski-Suomi
Anssi Kuoppala, Midare Oy
Suvi Metsola, Export Maker Oy
Marko Huttunen, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY
Juha Järvi, KA-MU Oy
Markus Kallio, Varjolan Tilan Matkailu Oy
Mikko Markkanen, Crazy Town Oy
Läsnä- ja puheoikeudella:
Ari Piesala, Kehittämisyhtiö Karstulanseutu
Marja Heinistö, ÄäneHub


Hallituksen esitys sähköautojen latauspisteistä on ylimitoitettu

Hallituksen esityksen mukaan muihin kuin asuinkäytössä oleviin rakennuksiin, joissa on yli 20 pysäköintipaikkaa, tulee asentaa latauspiste 10 prosentille pysäköintipaikoista vuoteen 2025 mennessä. Kauppakamareiden mielestä Suomen hallituksen esitys sähköautojen latauspisteiden määrästä on ylimitoitettu

Lue lisää

Keski-Suomen vuoden 2018 yhteisövero oli 107 miljoonaa euroa​​​​​​​

Vuonna 2018 suurimmat yhteisöverot Keski-Suomesta kertyivät Jyväskylään (65,5 miljoonaa euroa), Äänekoskelle (7,8 miljoonaa euroa) ja Jämsään rekisteröidyistä yhteisöistä (7,3 miljoonaa euroa). Vuonna 2018 veroja maksavien yritysten lukumäärä on kasvanut koko maassa.

Lue lisää


Uusi työaikalaki tulee voimaan 1.1.2020​​​​​​​

Uudet säännökset ottavat huomioon paremmin asiantuntijatyön haasteet ja liikkuvan ja paikasta riippumattoman työn. Uusi laki tiukentaa myös lepoaikoja koskevia sääntöjä, mutta se tuo toisaalta joustavuutta liukuvaan työaikaan. Lue Asianajotoimisto Fennon asianajaja, varatuomari Maria Rintalan kirjoitus keskeisistä muutoksista.


Hankintavaihe voi ratkaista tietoturvan ja tietosuojan haasteita

Marraskuussa julkaistun Keskuskauppakamarin juridiikkakatsauksen mukaan EU-alueella on annettu yhteensä jo lähes 100 sakkoa organisaatioille, jotka eivät ole huomioineet Tietosuoja-asetuksen vaatimuksia riittävällä tasolla. Sakkoja on jaettu niin huonosti toteutetun tietoturvan vuoksi kuin myös rekisteröityjen oikeuksien laiminlyönnistä tai ilmoitusvelvollisuuden rikkomisesta. Lue Tikkasec Oy:n toimitusjohtaja Pekka Vepsäläisen kirjoitus, miten GDPR-vaatimukset tulee huomioida organisaatioissa.


Hyödynnä jäsenpalvelut: Maksutonta neuvontaa talous-, vero-, laki- ja GDPR-asioissa

Kysymyksiisi vastaavat yritystoimintaan erikoistuneet keskisuomalaiset lakimiehet ja tilintarkastajat. Voit ottaa suoraan yhteyttä yhteistyökumppaneihimme tai lähettää kysymyksesi kauppakamariin: neuvonta@kskauppakamari.fi.

väli


Mahdollisuuksia Intian markkinoilla

Intian Suurlähettiläs Vani Rao vieraili Keski-Suomessa kertomassa Intian bisnesmahdollisuuksista keskisuomalaisille yrityksille. ”Keski-Suomessa on paljon esimerkiksi teollisuuteen, terveydenhoitoon, infraan, vastuullisuuteen ja teknologiaan liittyvää huippuosaamista. Juuri näitä asioita Intia haluaa parantaa, ja tässä olisi markkinarakoa keskisuomalaisille yrityksille”, toteaa Keski-Suomen kauppakamarin kansainvälisistä asioista vastaava palvelupäällikkö Pia Naukkarinen.

Oletko pohtinut yrityksesi kansainvälistymistä, vai teettekö kenties jo kansainvälistä kauppaa? Haluatko saada kerran kuukaudessa kattavan tietopaketin ja kootut vinkit kansainvälistymisestä? Tilaa silloin kauppakamarin jäsenten kv-uutiskirje!


Keski-Suomen kauppakamarin valiokunnat esittäytyvät

Valmistus- ja tuotanto houkuttelevaksi

Valmistus- ja tuotantovaliokunta on startannut somelähettiläshankkeen, jonka tarkoituksena on parantaa nuorten mielikuvaa alasta, kirjoittaa puheenjohtaja Juha Järvi blogissa.

Lue lisää


-

Valmistus- ja tuotantovaliokunnan somelähettiläs on aloittanut - ota Keski-Suomen valmistavaa teollisuutta esittelevä Instagram-tili Unelmaks seurantaan!


Liikenne- ja aluerakennevaliokunta esittäytyy

Puheenjohtaja Marko Huttunen kertoo videolla valiokunnan tärkeistä vaikuttamisen teemoista, kuten Keski-Suomen saavutettavuudesta.

Katso video


Juniorikillan blogisarja jatkuu:

Digitalisaation hurmoksessa ei pidä unohtaa asiakasta

Digitalisaatio ja uusi liiketoiminta -valiokunnan juniorikiltalainen Janne Sievälän kirjoittaa blogissa digitalisaation muutoksesta ja merkityksestä.

Lue lisää

Uusia ulottuvuuksia kansainvälistymiseen

Kasvu- ja kansainvälistymisvaliokunnan juniorikiltalainen Simo Paanala kertoo blogissa esimerkkejä kansainvälistymisen muutoksesta.

Lue lisää


Alkuvuoden koulutukset ja tilaisuudet - merkkaa päivät jo kalenteriin!


Yritysten ympäristövastuullisuusverkoston kick off -tilaisuus

Aika: 29.1.2020 klo 8-11

Paikka: Jyväskylän Veturitallit, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä

Ilmastolupaus, kestävä kehitys, kiertotalous, resurssiviisaus, vastuullisuus, hiilineutraalius, päästöttömyys, kompensaatio... miten kantaa oma kortensa kekoon? Verkostoitumisen voimaa on aika kokeilla nyt myös Keski-Suomessa Jyväskylän kaupungin, Keski-Suomen kauppakamarin ja Keski-Suomen Yrittäjien organisoimana verkostona, jonka tavoitteena on tiedon jakaminen, vertaistuen saaminen ja toisilta oppiminen. Se on suunnattu kaikille ympäristövastuullisuudesta kiinnostuneille yrityksille/yrittäjille.​​​​​​​


Ensi vuoden ilmoituspaikat myydään nyt!

Keski-Suomen kauppakamarin viestintäkanavat toimivat mainiona laajalevikkisenä ilmoituspaikkana yrityksille. Uutiskirjeemme ilmestyy 7 kertaa vuodessa ja Kauppakamari-lehti 4 kertaa vuodessa. Jos kaipaat näkyvyyttä yrityksellesi, ota yhteyttä: viivi.sakkara@kskauppakamari.fi tai puh. 050 439 6170.