NTK
Beste klant van de NTK,

Je ontvangt deze mail omdat je kaarten hebt gekocht voor een van de geannuleerde (theater-)voorstellingen t/m zondag 31 mei. Wegens de maatregelen rondom het Coronavirus kunnen deze voorstellingen geen doorgang vinden. 

Het zijn zorgelijke tijden waarin er in de eerste plaats natuurlijk de angst is voor de gezondheid van jou en jouw naasten. Inmiddels is duidelijk dat de gevolgen van het Coronavirus en de daar aan gekoppelde maatregelen ons allemaal raakt, ook voor de culturele sector is de impact groot.

De afgelopen weken zijn alle theaterprogrammeurs, organisatoren en artiesten druk bezig geweest met het verplaatsen van alle voorstellingen en evenementen naar een vervangende datum. Echter door de enorme hoeveelheid voorstellingen en locaties blijkt nu dat deze operatie veel meer tijd in beslag neemt. 

Wij begrijpen dat je graag meer duidelijkheid wilt in deze tijd en dat er op dit moment belangrijkere zaken zijn. Daarom zetten wij jouw reservering om naar een 'NTK Flex Ticket'. Het Flex Ticket van de NTK is jouw garantie naar een mooie cultureel uitje! Het Flex Ticket geeft je veel keus en vrijheid om later nieuwe tickets te boeken voor de voorstelling waar je aanvankelijk kaarten voor had gekocht of voor een andere willekeurige voorstelling of locatie naar keuze uit het ruime aanbod op onze website.

Zo ben jij als klant verzekerd van een avond uit waar je recht op hebt. En, eerlijk is eerlijk, hier help je ook de culturele sector mee. Want de acteurs, technici, theatermedewerkers zien er naar uit jou in de toekomst weer te mogen verwelkomen!

Dit initiatief is uitgewerkt door de hele culturele sector en krijgt onder andere steun van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), de Consumentenbond en van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Wij gaan meteen aan de slag om iedereen zo spoedig mogelijk van het Flex Ticket te voorzien. Uiterlijk zaterdag 25 april heb je het Flex Ticket per mail ontvangen op het mailadres waarmee je ook je kaarten hebt gekocht. Het kan voorkomen dat de mail met het Flex Ticket in je ongewenste mail/spam binnen komt.

Wil je meer weten over het Flex Ticket, klik hier. De belangrijkste vragen vind je onder het kopje 'NTK Flex Ticket'.

Met elkaar hopen wij dat wij weer snel het zaallicht mogen dimmen, de spot aan kunnen zetten en zeggen 'the show goes on'!

Blijf gezond en graag tot later in het theater! 


Met vriendelijke groet,

Stefan Stolk
Team NTK
Facebook Instagram
Nationale Theaterkassa