Jos et näe viestiä, klikkaa tästä


Kauppakamarin jäsenkysely: optimistiset odotukset, huolenaiheitakin on

Pirkanmaalaisten yritysten talousodotukset ovat edelleen verrattain optimistiset. Tilauskirjat näyttävät hyviltä, mutta kysyntään vastaamisessa voi olla vaikeuksia. Suurimmat haasteet ovat työvoimapula, ongelmat raaka-aineiden saatavuudessa ja muut kansainvälisen kaupan häiriöt.

Lue lisää

YRITYKSISSÄ PYÖRÄT VIELÄ PYÖRIVÄT, MUTTA EPÄVARMUUS KASVAA

Pääkirjoitus | 6.5.2022

Venäjän hyökkäyssota heikentää talouden suhdannetilannetta, mutta kauppakamarien kyselyjen mukaan yritykset uskovat yhä liikevaihdon ja työllisyyden kasvuun tänä vuonna. Kustannuspaineet heikentävät kuitenkin yritysten kannattavuutta.


Johtajaverkosto on pirkanmaalaisten johtajien kohtaamisen ja kehittymisen paikka!

Tampereen kauppakamari tarjoaa pirkanmaalaisille johtajille tavoitteellisia ja teemoitettuja foorumeita verkostoitumiseen ja oman johtamisosaamisen kehittämiseen.

Kevään 2022 ohjelmassa:

 • Rajkumar Sabanadesan "Hyvä johtaja uskaltaa kohdata luurangot kaapissaan" 24.5.2022

 • Melina Näätänen "Johtaja, happinaamari ensiksi itselle ja sitten vasta muille!" 7.6.2022

Hae mukaan johtajaverkostoon tästä.


TERETULOA VERKOSTOITUMAAN KAUPPAKAMARI-AAMUIHIN!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: 13.5. | 20.5. | 10.6.


TAMPEREEN KAUPPAKAMARI GOLF 2022

Ke 22.06.2022 alkaen klo 7:00

Järjestämme perinteisen kauppakamarigolfin keskiviikkona 22. kesäkuuta Golf Pirkkalassa. Yhteislähtö kilpailu sisältää mm aamiaisen, kilpailut sekä lounaan.

Hinta Tampereen kauppakamarin jäsenyritys 95€ + alv muut 150€ + alv.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä.


ENNUSTEITA SUMUISEEN HORISONTTIIN

Keskiviikkona 11.5. klo 14-16:30, Maestro 3.krs

Tervetuloa yrityksille suunnattuun seminaariin ja verkostoitumis-tapahtumaan Tampereen Sijoitusmessujen yhteyteen! Tilaisuudessa tarjoamme ajankohtaista asiaa kansainvälisestä kaupasta ja rahoituksesta sekä suhdannenäkymiä Pirkanmaalla ja Suomessa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä.YRITYSKAUPALLA KASVUUN -SEMINAARI

Torstaina 12.05.2022 08:30-13:00, Technopolis Yliopistonrinne, kokoustila Häggman

Tervetuloa kuuntelemaan, mitä ajankohtaista kuuluu yrityskauppojen teemoihin. Päivän aikana kuullaan puheenvuoroja onnistuneista yrityskaupoista ja mitä apuja on tarjolla, kun mietit yrityksen myyntiä tai ostoa. Ilmoittaudu mukaan tästä.HENKILÖSTÖHALLINNON TYÖOIKEUSPÄIVÄ-KOULUTUS TOUKOKUUSSA


Tulossa toukokuussa:


Tutustu koulutuksiimme tästä.


Kiinnostaako hallitustyö? Toimitko osakeyhtiön hallituksessa jäsenenä tai raportoitko hallitukselle? Tunnetko henkilön, joka hyötyisi HHJ-kurssista? Kurssi sopii hyvin myös toimitusjohtajille ja yrittäjille.

Miten käytännön hallitustyötä kehitetään?

Tule kuulolle maksuttomaan & valtakunnalliseen verkkotilaisuuteen tiistaina 24.5.2022 klo 14.30-15.30

Keskustelemassa hallituksen puheenjohtaja Sami Somero, Hallituspartnerit ry Tampere sekä johtaja, HHJ-kehitys Ismo Salminen, Tampereen kauppakamari

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä.


Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen.

”Monipuolinen ja paljon ajatuksia, toisaalta myös kysymyksiä ja mielenkiintoa herättäviä aiheita. Voin lämpimästi suositella myös kollegoille!”

Syksyn kurssi-ilmoittautumiset on nyt avattu. Varaathan paikkasi hyvissä ajoin:

 • HHJ-kurssi 2022/08: 25.8., 30.8., 6.9., 13.9. ja 20.9.2022
  Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä
 • HHJ-kurssi 2022/09: 14.9., 21.9., 28.9., 5.10. ja 12.10.2022
  Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä
 • HHJ-kurssi 2022/10 verkkokurssi: 4.10., 11.10., 25.10., 1.11. ja 8.11.2022
  Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä
 • HHJ-kurssi 2022/11: 2.11., 9.11., 16.11., 23.11. ja 1.12.2022
  Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä


HHJ-kurssin hinta kauppakamarin jäsenille 1950 euroa (+alv), normaalihinta 2800 euroa (+alv).


Kurssilla luodaan perusta pk-yritysten hallituksen puheenjohtajan käytännön työlle: hallituksen ydintehtävät ja tehokkuudet, yrityksen strategia sekä päätöksenteko- ja johtamisjärjestelmä, kokouksen johtaminen ja työjärjestys, liiketoiminnan kehittäminen ja toimitusjohtajan katsaus, hallituksen ja puheenjohtajan vuorovaikutussuhteet, hallituksen puheenjohtajan tehtävät ja vastuut.

Kurssiin sisältyy täysin uudistettu Hallituksen puheenjohtajan opas – johda pk-yritys menestykseen -teos.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä.Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä.

Aika: To 19.5.2022 klo 13.00–16.00
Paikka: Häggman-sali, Technopolis Yliopistonrinne (Kalevantie 2, 33100 Tampere)

Palkittu brändinrakentaja tavattavissa HHJ Road Show'n asiantuntijana ja keskustelukumppanina!

Keskuskauppakamari palkitsi kokeneen brändinrakentaja ja hallitusammattilaisen, Marina Vahtolan Keskuskauppakamarin rautaisella ansiomerkillä pitkästä ja merkittävästä urastaan elinkeinoelämässä.

Tervetuloa verkostoitumaan!SEURAA JA OSALLISTU KESKUSTELUUN MYÖS SOMESSA!

Käytä aihetunnistetta #hhj


Rekrytori Ukraina – Rekrytointitapahtuma

International House Tampere järjestää yhteistyössä Pirkanmaan TE-toimiston kanssa kolme rekrytointitapahtumaa ukrainalaisten ja pirkanmaalaisten työnantajien kohtaamiseksi. Tapahtumat ovat kaikille maahan muuttaneille työnhakijoille avoimia. Tapahtumien kieli on englanti ja lisäksi tapahtumissa on kielituki ukrainaksi. Rekrytori Ukraina -tapahtumat ovat maksuttomia.

Rekrytori Ukraina -tapahtumia järjestään kokonaisuudessaan kolme touko- ja kesäkuun 2022 aikana. Ensimmäinen Rekrytori Ukraina on tiistaina 10.5.2022 kello 12–16. Tapahtumapaikkana toimii Finlaysonin tila, osoitteessa Itäinenkatu 9, 33210 Tampere. Työnantaja voi ilmoittautua mukaan tästä.

Katso myös International House Tampereen tietopaketti työnantajille sodan vaikutuksista työskentelyyn Suomessa, ja kansainvälisiin rekrytointeihin tästä.


KANSAINVÄLISTYMIS-PALVELUITA KASVUYRITYKSILLE

Onko yritykselläsi kansainvälistä toimintaa tai onko yrityksesi kansainvälistymässä, ja tarvitset siihen tukea? Tervetuloa kuulemaan yrityksille tarjottavista kansainvälistymis-palveluista keskiviikkona 11.5. klo 10-12 Business Tampereen järjestämään webinaariin!

​​​​​​​Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä.


TIETOISKU tavarantarkastuksesta

Mitä tavarantarkastus on? Mitkä ovat tavarantarkastuksen pääperiaatteet? Minustako tavarantarkastaja? Keskuskauppakamari järjestää torstaina 19.5.2022 klo 13.00–13.45 maksuttoman infotilaisuuden tavarantarkastuksesta.

Lue lisää ja ilmoittaudu 19.5. mennessä mukaan tästä.


Robottihitsaus – modernit ohjausmenetelmät ja tuotantosovellukset

Tervetuloa osallistumaan SIX Valmistusklubin tilaisuuksiin aiheesta: Robottihitsaus – modernit ohjausmenetelmät ja tuotantosovellukset.

Tapahtumissa käsitellään muun muassa uuden tuotteen sisäänajoa, robottihitsauksen tuottavuutta ja laatua sekä perehdytään erityisesti moderneihin robottihitsauksen ohjelmointimenetelmiin.

Sarjan ensimmäinen osa järjestetään webinaarina Teamsin välityksellä ke 8.6.2022 klo 14:00 -15:00. Syksyn tehdasvierailulla, 2. osassa keskitytään robottihitsauksen käytännön soveltamiseen. Vierailuaika ilmoitetaan myöhemmin ja se on viikolla 35 (+/1 viikko). Ilmoittaudu mukaan tästä.


Ulkomaille muutto ja verovelvollisuuden säilyminen Suomessa

Harkitsetko muuttoa ulkomaille? Suomalaiset viettävät enenevissä määrin aikaa ulkomailla. Osalla ulkomailla oleskelu johtuu työstä, osalla taas on mahdollisuus viettää eläkepäiviä tai sapattivapaata pidempiä jaksoja. Muuttoa suunnitellessa on tärkeää muistaa myös verovelvollisuus ja siihen liittyvät muutokset ulkomaille muuton myötä.

Lue lisää

OSALLISTU KESKUSTELUUN JA SEURAA MEITÄ MYÖS SOMESSA!

Käytä tunnistetta #k2tre