Jos et näe viestiä, klikkaa tästä


Vientiyritykset huolissaan maailmantalouden hiipumisesta

Yli 80 prosenttia suomalaisista vientiyrityksistä on huolestunut maailmantalouden hiipumisesta. Heikkenevä tilanne näkyy myös kasvuodotuksissa tälle vuodelle, mutta ensi vuoden odotukset ovat nykytilannetta hitusen positiivisemmat.

Lue lisää

Pääkirjoitus | 8.9.2023


Kuokat maahan ja nosturit pystyyn

Jos hallitus päättää elvyttää, Pirkanmaalla voidaan laittaa liikkeelle heti ainakin kaksi hanketta, Tampereen henkilöratapihan uudistus ja valtatie 9:n parannus välillä Tampere-Orivesi.


Save the date: tampereen kauppakamarin Syyskokous 20.11. 2023 kello 17

Paikka: Lounas- ja tilausravintola Koski, Kirkkokatu 10, Tampere
Sääntömääräisten asioiden lisäksi syyskokousesitelmä.


INTRODUCTION TO TAMPERE CCI

Time: Tue 12.9.2023 8:30–10:30
Place: Kansleri -meeting room, A-building, 8th floor, Technopolis Yliopistonrinne, Kalevantie 2/ Yliopistonrinne 1, Tampere

Read more


TERVETULOA VERKOSTOITUMAAN KAUPPAKAMARIN AAMUIHIN

Kauppakamariaamiaisilla voit keskustella, kuulet ajankohtaisista aiheista ja verkostoidut muiden osallistujien kanssa. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia mutta vaativat ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittautumiset avautuvat kuukautta ennen tilaisuutta.

Tutustu ja ilmoittaudu mukaan täältä.


Welcome to network with Estonian and Latvian companies

Time: 17.00-19:30, 25th September 2023

Place: Technopolis Yliopistonrinne, Kalevantie 2 A, Tampere. Meeting room Kansleri.

Read more


Tule mukaan liikuntaviikkomme tapahtumiin!

Haastamme jäsenyrityksemme mukaan Tampereen kauppakamarin Hyvinvointia syksyyn -viikon aktiviteetteihin.

Kokosimme yhteistyökumppaniemme kanssa eri lajien aktiviteetteja viikolle 2.-6. lokakuuta. Kaikki aktiviteetit ovat Tampereen kauppakamarin jäsenyrityksille maksuttomia.

Tutustu viikon liikuntakalenteriin ja ilmoittaudu mukaan täältä.


Tervetuloa vuoden tärkeimpään kansainvälisen kaupan tapahtumaan

Tulossa kokonainen päivä tietoiskuja, koulutuksia ja infoja viennistä ja tuonnista. Tilaisuus on maksuton Tampereen kauppakamarin jäsenyrityksille.

Ilmoittaudu mukaan täältä.


Business & Kulttuuri -seminaari tulee taas

Suosittu Business & Kulttuuri -seminaari järjestetään Tampere-talossa 9. lokakuuta. Tällä kertaa ryhmäkeskusteluissa puhutaan ilmiöittämisestä ja käännetään katseet konsepteihin.

Tutustu ohjelmaan ja varaa paikkasi täältä.


Pirkanmaalaisten johtajien kohtaamisen ja kehittymisen paikka

Tampereen kauppakamari tarjoaa pirkanmaalaisille johtajille tavoitteellisia ja teemoitettuja foorumeita verkostoitumiseen ja oman johtamisosaamisen kehittämiseen. Toiminnan ytimessä on yhteisten haasteiden jakaminen ja uusien ratkaisujen rakentaminen vertaisverkostossa. Toiminta perustuu ehdottomaan avoimuuteen ja luottamukseen.

Lue lisää täältä.


Mitä johtajat ajattelevat johtamisesta?

Minkälaisia ovat johtajien urapolut? Mikä johtamisessa on kaikkein tärkeintä? Johtajaverkosto-podcastissa keskustellaan johtamisesta johtajien kanssa. Podcastin juontavat Akira Ropo ja Timo Uusiprosi.

Kuuntele ensimmäisen, kevään 2023 tuotantokauden kiinnostavat tarinat täältä.Keveneekö työn verotus? Mitä tapahtuu solidaarisuusverolle? Muun muassa näistä aiheista puhutaan Veropäivässä 30. marraskuuta. Lue veroasiantuntija Tomi Viitalan arviot budjettiehdotuksen verolinjauksista ja tutustu Veropäivän ohjelmaan.

Veropäivän ohjelma ja ilmoittautuminen täältä.


Syyskuun koulutuksia:Ilmoittaudu syksyn HHJ-kursseille osoitteessa hhj.fi!

HHJ-kurssi 2023/09: 13.9., 20.9., 27.9., 4.10. ja 10.10. OTA ÄKKILÄHTÖ KURSSILLE!
Lisätiedot ja ilmoittautuminen.
HHJ-kurssi 2023/10: 24.10., 31.10., 7.11., 14.11. ja 21.11.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen.
HHJ-kurssi 2023/11: 8.11., 15.11., 22.11., 29.11. ja 13.12.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

HHJ-kurssin hinta kauppakamarin jäsenille 1950 euroa (+alv), normaalihinta 2800 euroa (+alv).

HHJ - Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen ja sopii hallitustyötä jo tekeville ja sitä harkitseville. Kurssi auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin. HHJ-kurssi on myös mainio paikka verkostoitua!
HHJ-tutkinnon hyväksytysti suorittaneita on nyt jo 7438! Viime viikolla some täyttyi iloisista uutisista, kun kesän HHJ-tutkinnon läpäisseet juhlivat onnistumistaan. Tutkintopäivään osallistui 370 henkilöä ja tutkinnon suoritti hyväksytysti 349 henkilöä. Lämpimät onnittelut kaikille tutkinnon suorittaneille!

Haluatko tietää, mitä hyötyä HHJ-tutkinnosta on tai miten siihen kannattaa valmistautua? Katso uusi HHJ-tutkinnon info ja saat parhaat käytännön vinkit ja vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Syksyn tutkintoon ehtii vielä ilmoittautua 14.9. saakka! Tutkintopäivä on 22.11.2023 klo 10.15-16.00. Tutkinto järjestetään etäyhteyksin.

Ilmoittaudu mukaan tästä.


Hallitusosaajien huipputapahtuma Hallituspaikka järjestetään 1.11.2023 klo 12-19 teemanaan Aktiivinen hallitus muutoksen luotsina. Monipuolinen ohjelma pitää sisällään keynote-puheenvuorojen lisäksi paneelikeskusteluja, kumppaniyritysten esittelyjä ja tietenkin myös laadukasta verkostoitumista.

Liput kauppakamarin jäsenille kumppanihintaan 203 € koodilla KAUPPAKAMARI2023 ja HHJ-alumneille koodilla HHJ2023

Osta lippusi tästä.

Lue tapahtumasta täältä.


Seuraa ja osallistu keskusteluun myös somessa!
Käytä aihetunnistetta #hhj​​​​​​​


Ideoita ja vinkkejä ansiomerkeillä palkitsemiseen

Keskuskauppakamari järjestää henkilöstöpäättäjille tietoiskun ansiomerkkien uudistumisesta ja palkitsemisen mahdollisuuksista. Teams-verkkotapahtuma on maksuton mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Tietoisku kestää noin 45 minuuttia.

Ilmoittaudu mukaan tästä.


Tule kuulemaan työnantajien kyvykkyydestä rekrytoida kansainvälisesti ja johtaa monikulttuurista työyhteisöä. Tilaisuudessa esitellään kesän alussa työnantajille tehdyn kyselyn alustavia tuloksia ja muotoillaan niistä nousevia kehittämisehdotuksia.

Aika ja paikka: 20.9. klo 9.00-11.30, International House Tampere, Rautatienkatu 10, Tampere

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan täältä.


Maksutonta koulutusta valmistavan teollisuuden pk-yrityksille, vastaa kyselyyn!

EU rahoittaa useita aloitteita, joiden tavoitteena on järjestää räätälöityä koulutusta valmistavan teollisuuden pk-yrityksille. Suomessa REBOOT SKILLS, EAGLE JA Level Up -hankkeet suunnittelevat maksuttomia koulutuksia seuraavista teemoista: tekoäly (AI), IoT, kyberturvallisuus ja ainetta lisäävä valmistus (3D-tulostus).

Vastaa lyhyeen kyselyyn yrityksenne osaamistarpeista ja autat kehittämään digitaalista koulutusohjelmaan suomalaiselle teollisuudelle.

Kyselyyn tästä.


Tervetuloa maksuttomiin sparrauspajoihin

MYRSKY – Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaaatio Länsi-Suomessa -hankkeen mikro- ja pk-yrityksille suunnatut maksuttomat sparrauspajat ovat täynnä tietoa, taitoa ja inspiraatiota. Ohjelmassa sparrausta seuraavista teemoista: tekoäly ja Chat GPT, tulevaisuustaidot ja kestävä taloushallinto.

Ilmoittaudu mukaan täältä.


TeknologiaUra-tapahtuma kokoaa vuosittain Tampere-taloon yläkoulu- ja lukioikäiset, teknologia-alan ammattilaiset ja yritykset sekä oppilaitokset ja opiskelijat.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on avattu, varmista osallistumisesi täällä.


Työsopimuslain muutos tuli voimaan, mikä muuttui?

Työsuhteen tunnusmerkit on määritelty lähes samoin kriteerein jo vuoden 1922 työsopimuslaista lähtien. Lain soveltamisalaa koskeva muutos tuli voimaan 1.7.2023. Mikä muuttui vai muuttuiko mikään?

Lue lisää

Seuraa ja osallistu keskusteluun myös somessa!

Käytä aihetunnistetta #k2tre