NTK - Header
Beste klant van de NTK,

Je ontvangt deze mail omdat je kaarten hebt gekocht voor een van de (theater-)voorstellingen van woensdag 21 april tot en met dinsdag 11 mei 2021. Wegens de maatregelen rondom het Coronavirus en de verlenging van de lockdown kunnen deze voorstellingen geen doorgang vinden. 

Op dit moment wordt er door zowel de producenten als de theaters/locaties druk gezocht naar vervangende data. Deze zijn op dit moment nog niet bekend.

Omdat wij niet weten hoeveel tijd dit in beslag neemt, zetten wij voor nu jouw reservering om naar een 'NTK Flex Ticket'. Dit Flex Ticket, met de volledige waarde van jouw reservering, ontvang je in de loop van vandaag in je mailbox. Het kan voorkomen dat de mail met het Flex Ticket in je ongewenste mail/spam binnen komt.

Zodra wij de nieuwe datum hebben ontvangen zullen wij jou daar als eerste over informeren. Op deze manier heb jij de mogelijkheid om je Flex Ticket weer om te zetten naar reguliere kaarten voor de vervangende datum.

Wil je meer weten over het Flex Ticket, klik hier. De belangrijkste vragen vind je onder het kopje 'NTK Flex Ticket'.

Mocht je nog vragen hebben vernemen wij dit uiteraard graag middels een antwoord op deze mail (klantenservice@ntk.nl) of je kunt ons dagelijks telefonisch bereiken op het gratis servicenummer 0900 4000 300 (tussen 10:00 en 15:00 uur).

Blijf gezond en graag tot later in het theater! 


Met vriendelijke groet,
Team NTK
Facebook Instagram
NTK - Klantenservice